Stichting Roparun...

Het motto van de Roparun is al jaren: ”trachten leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Dit motto omschrijft wat de Stichting Roparun doet, het ondersteunen van de palliatieve zorg. De stichting ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed kliniek, het Emma kinderziekenhuis, het Sophia kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland en Frankrijk. Ook heeft zij inmiddels negen bungalows in eigen beheer waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos kunnen verblijven. 

In het kader van palliatieve zorg kregen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Roparun zijn ook diverse hospices en inloophuizen geopend. In 2001 werd het Roparun Inloophuis de Boei in Rotterdam gerealiseerd, in 2004 volgde het Roparun Inloophuis de Honingraad (Breda) en in 2005 het Roparunhuis Auke van der Veen (Apeldoorn) en het Roparun Parkhuys in Almere.

Daarnaast heeft Stichting Roparun in de loop der jaren ook vele andere projecten ondersteund voor mensen met kanker. De afgelopen twintig edities van de Roparun is er al meer dan 51 miljoen euro opgehaald, met als absolute top de opbrengst van 2012 van ruim 5,5 miljoen!!!! Voor een actuele lijst van projecten die gesteund worden met de opbrengst van 2012: kijk op www.roparun.nl.


twitter updates